Table of Contents

Terve lapsi.
Sairas lapsi.
Sairaudet ja erotusdiagnostiikka.
Kuvat. "Lastentaudit-teos sisältää tietoa terveen lapsen kasvusta ja kehityksestä sekä tavallisimmista sairauksista ja niiden hoidosta."--Duodecim.

Lastentaudit-kirjan neljäs painos tarjoaa lukijalleen tietoa terveen lapsen kasvusta ja kehityksestä sekä tavallisimmista sairauksista ja niiden hoidosta. Aiheina ovat mm. infektiotaudit, allergiat, astma, diabetes ja neurologiset ongelmat, sekä uutena lukuna Luuston sairaudet. Kirjassa esitellään myös neuvolatoimintaa ja ravitsemusta sekä kerrotaan psykosomaattisista oireista. Lasten ja nuorten kohtaamista vastaanotolla käsitellään uusissa, erillisissä luvuissa. Kirjaan alkuun on myös lisätty katsaukset Maailman lapset sekä Mitä suomalaiset lapset sairastavat.

Lastentaudit-kirja sisältää luetteloidun tekstiosan lasten tavallisimmista terveyspulmista. Tämä aiemmin kolmiosainen hakusanaluettelo on nyt yhdistetty yhdeksi Oireita ja löydöksiä -liitteeksi.

Lastentaudit-kirja on tarkoitettu kaikille lapsia hoitaville terveydenhuollon ammattilaisille ja alan opiskelijoille. Kirjassa on myös hyödyllistä ja kiinnostavaa tietoa lasten vanhemmille.

Heikinheimo, Markku;Rajantie, Jukka;Renko, Marjo
-
Duodecim
2016
[6., uudistettu painos].
9789516565999
9789516565142
RefWorks