"Jos joku lyö mua, sitten alan itkeä" : lapsen puhe päiväkodin työntekijän ja vanhemman keskustelun kohteena / Maarit Alasuutari. "Se tietynlainen vapaus että lapset tietää että koko talo on tyhjä" : vuorohoidon joustavat sukupolvisuhteet / Anna Siippainen. Kevätjuhlat : koululaisena toimimisen tilat ja rajat / Riikka Hohti & Liisa Karlsson. Tyttöjen kaverisuosio ja luokkahenki yläkoulussa / Taru Ollikainen. Kouluruokailun vaikuttajat : kansalaiskasvatuksesta kulutuskulttuuriin / Minna Ruckenstein. Mennään bussilla : pitkä koulumatka nuorten vapaa-ajan puitteistajana / Päivi Harinen. Elämän umpisolmuja avaamassa : toimijuus ja institutionaaliset rajat nuorten siirtymissä / Sanna Aaltonen. Elämäntilaa valtaamassa : talonvaltaus ja neuvottelu nuoruudesta / Jani Lukkarinen. Varusmiespalvelus kasvatuslaitoksena / Anni Ojajärvi.