1. Paljon puhetta geeneistä.
2. Geenitekniikka tv-uutisissa.
3. Lääketieteen kehykset.
4. Laboratorion puhtaudesta pellon saasteeksi.
5. Metaforan lupaus.
6. Tulevaisuus voi koittaa piankin : tarinoita Huomenesta.
7. Media biotekniikan lupausten ja uhkien näyttämönä. "Tässä kirjassa tutkin sitä, millaisten tarinoiden, kuvien ja vertauskuvien kautta biotekniikasta ja geenitutkimuksen sovelluksista on kerrottu mediassa. Tärkeimpänä aineistoa ovat YLE:n ja MTV3: n geeniperimää ja biotekniikkaa käsittelevät tv-uutiset vuosilta 1985-2000. Nämä runsaat 200 uutisjuttuja antavat kiinnostavan läpileikkauksen aiheen käsittelystä ja muutoksista runsaan kymmenen vuoden aikana. Televisiouutisten lisäksi käytän aiheen taustoituksessa ja kahdessa tapausanalyysissa laajempaa media-aineistoa kuten sanoma- ja aikakauslehtiä ja tv-dokumentteja. Nämä tapaukset ovat paljon julkisuutta saaneet siirtogeeninen Huomen -lehmä sekä ihmisen geeniperimää kartoittanut Human Genome -projekti. Satunnaisemmin viittaan myös muutamiin elokuviin ja mainoksiin."