Risk Factors for Postprocedural Arterial Ischemic Stroke in Children With Cardiac Disease

Added 57 days ago (25.08.2020)
Authors: Bettina C. Henzi Barbara Brotschi Christian Balmer Bert Hennig Peter Rimensberger Marie-Hélène Perez Jean-Pierre Pfammatter Maurice Beghetti Nicole Sekarski Alexandre N. Datta Joel Fluss Nicole Faignart Annette Hackenberg Mária Regényi Maja Steinlin Maja I. Hug Division of Child Neurology, Department of Pediatrics (B.C.H., M.R., M.S.), University Children’s Hospital Bern, University of Bern, Switzerland. Division of Pediatric Intensive Care (B.H.), University Children’s Hospital Bern, University of Bern, Switzerland. Department of Pediatric and Neonatal Intensive Care (B.B.), University Children’s Hospital Zurich, Switzerland. Department of Pediatric Cardiology (C.B.), University Children’s Hospital Zurich, Switzerland. Department of Pediatric Neurology (A.H.), University Children’s Hospital Zurich, Switzerland. Division of Neonatology and Pediatric Intensive Care, Department of Pediatrics, University Hospital of Geneva, Switzerland (P.R.). Pediatric IntensiveCare Unit, Department of Pediatrics, University Hospital of Lausanne, Switzerland (M.-H.P.). Center for Congenital Heart Disease, Departments of Cardiology and Cardiac Surgery, University Hospital of Bern, Switzerland (J.-P.P.). Pediatric Cardiology Unit, University Children’s Hospital HUG, Pulmonary Hypertension Program HUG, Centre Universitaire Romand de Cardiologie et Chirurgie Cardiaque Pédiatrique (CURCCCP), University of Geneva, Switzerland (M.B.). Pediatric Cardiology Unit, Department of Pediatrics, Centre Universitaire Romand de Cardiologie et Chirurgie Cardiaque Pediatrique (CURCCCP) (N.S.), Lausanne University Hospital, Switzerland. Pediatric Neurology, Centre Hospitalier Universitaire Vaudois (N.F.), Lausanne University Hospital, Switzerland. Department of Pediatric Neurology and Developmental Medicine, University of Basel, Children’s Hospital Basel, Switzerland (B.C.H.,A.N.D.). Pediatric Neurology Unit, Geneva Children’s Hospital, Switzerland (J.F.). Department of Neonatology, University of Basel Children’s Hospital (UKBB), Switzerland (M.I.H.).